Het rolgordijn is een populaire manier van zonwering. Voor huiskamers, slaapkamers, werkkamers en magazijnen. Grofweg zijn er twee soorten stoffen die gebruikt worden voor de rolgordijnen: half-verduisterende stoffen (voor in de woonkamer) en verduisterende stoffen, veel gebruikt in slaapkamers

Halfverduisterende stoffen

De “halfverduisterende stoffen voor onze rolgordijnen zijn gemaakt van 100% polyester, met een gewicht van 200 gram per vierkante meter en een kleurechtheid van 6-7. Door het gebruik van polyester in het doek zal het rolgordijn niet vervormen of rimpelen onder invloed van het vocht in de lucht in uw kamer. De halfverduisterende stoffen laten licht door, zodat de kamer niet helemaal donker wordt als het rolgordijn gesloten is. Aan de onderzijde van het doek zijn de rolgordijnen afgewerkt met een houten of aluminium onderbalk die het rolgordijn gegarandeerd strak houdt. De bediening van het rolgordijn vindt plaats door middel van het bekende kralensnoer aan de linker- danwel de rechterkant van het rolgordijn. U kunt bij het bestellen aangeven aan welke zijde van het rolgordijn u de bediening wil hebben.

Verduisterende stoffen

De verduisterende stoffen voor de rolgordijnen zijn gemaakt van 100% polyester, met een gewicht van 320 gram per vierkante meter en een kleurechtheid van 6-7, wat inhoud dat de kleur nauwelijks zal verkleuren (“verschieten”) in de zon.

De achterzijde van de verduisterende stof is voorzien van een gummi-coating die volstrekt verduisterend is. Er komt dus geen licht door de stof, wat de rolgordijnen speciaal geschikt maakt voor slaapkamers en andere ruimtes die u echt donker wilt houden. De kleur van de verduisterende coating aan de achterzijde is wit. Aan de onderzijde van de stof zijn de rolgordijnen afgewerkt met een aluminium onderbalk die het rolgordijn gegarandeerd strak houdt.

Stokdikte

De rolgordijnen worden afhankelijk van de bestelde breedte uitgevoerd met een stok met een dikte van 25 of 32 mm. De 25 mm stok is bruikbaar tot een breedte van 200 cm. Voor de breedtes groter dan 200 cm gebruiken wij de stok met een dikte van 32 mm. De maximale breedte van een rolgordijn met een 32 mm stok is 260 cm. Bij een grotere breedte van 260 bestaat het risico van “doorhangen” van het rolgordijn, vooral bij gebruik van de zwaardere verduisterende stof. Als het rolgordijn in het midden gaat doorhangen ontstaan er vouwen in de stof en dat gaat ten koste van de kwaliteit.

Meten

Het rolgordijn kan zowel in als op de dag geplaatst worden. Wij gaan bij de prijsbepaling uit van blijvende maten, dat is de totale breedte van de stok van het rolgordijn inclusief het rolmechanisme aan beide zijden. De blijvende maat is gelijk aan de stofbreedte plus 4 cm.
De door u opgegeven maten worden door ons exact aangehouden, zodat het rolgordijn altijd past op de gewenste plaats.

Onderhoud
Voor het schoonmaken van het rolgordijn gebruikt u bij voorkeur een vochtige doek.
De rolgordijnen zijn niet geschikt voor de wasmachine en kunnen ook niet tegen schoon¬maakmiddelen. U moet het rolgordijn ook niet wringen of poetsen.

Schulpranden
U kunt kiezen uit een ruim assortiment schulpranden. De schulprand in bevestigd aan de onderlat van het rolgordijn. De totale door u opgegeven hoogte van het rolgordijn is inclusief de schulprand.