RENSON, marktleider op het vlak van natuurlijke ventilatie en zonwering, biedt verschillende mogelijkheden om een esthetische en architecturale buitenzonwering te realiseren. Het programma omvat SUNCLIPS® en ICARUS®. De ongewenste warmte komt niet binnen, er is geen kans op verblinding of onaangename reflecties in tv- of computerschermen, en toch verliest men het visuele contact met de omgeving niet.

SUNCLIPS® bestaat uit lichte C-vormige aluminium-lamellen, gemonteerd op een vaste draagstructuur. Dit systeem kan zowel als horizontale uitkraging, in een hellend vlak als in een verticale constructie voorzien worden om zo het gewenste schaduweffect te bereiken. 4 varianten zijn beschikbaar: het type Classic SC.096 is ideaal voor een strakke uitvoering en het gamma Evo in 3 afmetingen (SE.096, SE.130 en SE.176) omschrijft een meer aërodynamische uitvoering. In horizontale uitvoering is de helling van de lamellen standaard 60°. Bij verticale toepassing of horizontaal bovenliggend is de helling standaard 45°. Andere hellingshoeken zijn steeds mogelijk afhankelijk van de toepassing en het type lamel.

ICARUS® bestaat dan weer uit geëxtrudeerde alu-vleugellamellen met lensvormige (Aero) of rechthoekige (Plano) doorsnede. Ze kunnen in een vaste of kantelbare positie geïnstalleerd worden en zowel in verticale als in horizontale uitvoering. Vandaag zijn 11 verschillende lamellen beschikbaar: Aero-lamellen met breedtes van 125, 150, 200, 250, 300, 360, 400 en 480 mm en Plano-lamellen met respectievelijke afmetingen van 60, 150 en 200 mm.